Optimar araştırma şirketi, 1012 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirdiği araştırmada “Bugün seçim olsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy verir misiniz?” sorusuna yanıt aradı. Güven aralığının yüzde 95, hata payının yüzde +/ 2,13 olduğu ve toplam 26 ildeki 2 bin 121 kişiyle telefonla görüşülerek yapılan kamuoyu araştırmasına göre, anketin yapıldığı hafta seçim gerçekleştiği takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy vereceğini söyleyenler katılımcıların yüzde 40.1’ini oluştururken, Erdoğan’a oy vermeyeceğini söyleyenlerin yüzde 45.1, kararsızların ise yüzde 14.8 olduğu açıklandı.
“ERDOĞAN’IN EN GÜÇLÜ RAKİPLERİ İMAMOĞLU VE YAVAŞ OLUR”
Sputnik’ten Elif Sudagezer’in haberine göre; Optimar, Erdoğan’ın farklı rakiplerle ikinci tura kalması durumundaki oy dağılımını da açıkladı. Buna göre Erdoğan’la karşı karşıya gelen rakipler arasında en yüksek oyu alan isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Anket, iki ismin ikinci tura kalması durumunda, Erdoğan’ın yüzde 45.1, İmamoğlu’nun ise yüzde 36.8 oy alacağını ortaya koydu. İki isim arasında kararsız kalanlar ise yüzde 18.1.
Anketin Erdoğan’ın en güçlü rakibi olduğunu gösterdiği İmamoğlu’nu, yüzde 36.7 oyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yüzde 33.5 ile Muharrem İnce takip ediyor.
KARARSIZ ORANI BİR HAYLİ YÜKSEK
Araştırma sonuçları, Erdoğan’la Yavaş’ın ikinci turdaki olası mücadelesinde Erdoğan’ın oyların yüzde 44.5’ini, Yavaş’ın yüzde 36.7’sini alacağını, yüzde 18.8’in ise kararsız kalacağını gösteriyor. Erdoğanİnce yarışında ise bu oranlar sırasıyla yüzde 44.5, yüzde 33.5 ve yüzde 22.
Araştırma, Erdoğan’a karşı eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ise yalnızca yüzde 21.3 oy alacağını gösteriyor. Erdoğan’ın yüzde 44.3 oy alacağı oylamadaki kararsızlar ise neredeyse yüzde 35 olarak gözüküyor.
Optimar’ın araştırmasında Erdoğan’la HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş arasında olabilecek bir yarışta da, Erdoğan’ın oyların yüzde 52.7’sini Demirtaş’ın yüzde 16.9’unu alacağı ve kararsızların yüzde 30.4 olacağını belirtildi.
CHP’Lİ BELEDİYELERİ HEDEF ALIP “REFORM” SİNYALİ VERDİ
Erdoğan, bugün AKP’li belediye başkanlarına seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel yönetimler reformu için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Yerel yönetimler reformunu gündeme getirmeyi planlıyoruz. Mahalli idarelerimizin kronik sorunlarını hal yoluna koymayı hedefliyoruz" dedi.
Konuşmasında CHP’li belediyeleri eleştiren Erdoğan, İstanbul'u işaret ederek, "Daha 1,5 yıl öncesine kadar belediyecilik hizmetlerinde hiçbir sıkıntının yaşanmadığı şehirlerimiz akmayan sular, toplanmayan çöplerle gündem oluyor. Sunulan hizmetlerin kalitesinde ciddi düşüşler var. Çöp, çukur, çamur yeniden insanımızın kabusu oldu" ifadelerini kullandı.
Erdoğan ayrıca, "İdeolojik belediyecilik tekrar hortladı. Dış görünüşüne, siyasi tercihlerine göre ayrımcılığa uğramaya başladı. Bazı yöneticilerin öç alma gayretiyle hareket ettiğini görüyoruz. Bay Kemal bu sözleri vermemiş miydi? Bay Kemal o garip insanları işinden, aşından, ekmeğinden etmedi mi? Seçim döneminde söylediklerimizi sandıklar kapandıktan sonra unutanlardan olmadık" sözlerini dillendirdi.
Yılmaz Özdil’den çok konuşulan kitap fiyatı hakkında açıklama10468 izlenme
Can Ataklı'dan AKP'li Tayyar'a: Fıkra gibi ülke haline getirdiler koca ülkeyi58 izlenme
Zamlı fatura vatandaşı isyan ettirdi: El insaf ya bu nedir?83 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan Süleyman Soylu hakkında suç duyurusu4918 izlenme
Elif Çakır'dan AKP'ye TÜGVA tepkisi: Asıl vahim olan...95 izlenme
Teğmen Çelebi son kararını verdi.10099 izlenme
Koronavirüse yakalanan Ali Sunal hastaneye kaldırıldı8069 izlenme
Usta isim Halit Kıvanç'tan kötü haber...3939 izlenme