AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 31 Mart seçimini "Türkiye'nin bekası" ile ilişkilendirmesine dair değerlendirmede bulundu.
Yıldırım, "Bu beka tartışmasının yerelde gündemde olmaması lazım. İstanbul’u ve İstanbulluların sorunlarını tartışmamız gerekir. Benim gönlüm razı değil buna" dedi. Yıldırım da asıl sorunun muhalefetin sık sık dillendirdiği gibi, 'ekonomi, EYT ve işsizlik' olduğu kanaatinde.
Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk'e konuşan Yıldırım'ın beka hakkında yaptığı açıklama şöyle:
“Başından beri ittifaklar arası tartışmalar, seçimi yerelden genele çekiyor. Bunu doğru bulmuyorum. Bu yüzden ısrarla İstanbul’da yerelde kalmaya özen gösteriyorum. Biz devlet başkanı seçmiyoruz, şehri yönetecek kişiyi seçiyoruz. İstanbul’da genel siyasetin, kutuplaşma siyasetinin gölgesinde kalırsak yazık olur, İstanbul adına üzülürüm. Böyle olmaması için de azami gayret gösteriyorum.
Beka dediğimiz şey bayrak, toprak, millet, devlettir. Bu kavramlar, üzerinde tartışma yapılacak şeyler değil.
İttifakların oluşma şekli bu tartışmayı gündeme getiriyor. Terörle yan yana gözüken bir partinin, bir ittifakla işbirliği yapması ister istemez bu tartışmayı gündemde tutuyor.
Bu beka tartışmasının yerelde gündemde olmaması lazım. İstanbul’u ve İstanbulluların sorunlarını tartışmamız gerekir. Benim gönlüm razı değil buna.”
Anketlere inanmadığını belirten Yıldırım farkın açılmasına engel olarak ise şu görüşleri sıraladı "‘Sahada karşılaştığınız eleştirilerin ilk üçünü sıralar mısınız?’ dediğimde, Ekonomi, İşsizlik ve EYT (erken emeklilerin sorunu) olarak sıralıyor.Yani yerel seçimden ziyade, AK Parti’nin genel sorunlarıyla karşılaşıyor. Aradaki farkın açılmasına engel olan da bu." diyor.
Kuyucak Kaymakamı Yılmaz Kurt ölü bulundu6476 izlenme
Kemal Sunal'ın Gizli Çekmecesinde Neler Vardı?4669 izlenme
Akif Beki, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kendisini babasına şikayet ettiğini yazdı1938 izlenme
Erdoğan CHP'ye Kimi İstiyor?7142 izlenme
Uğur Dündar kötü haberi verdi3780 izlenme
Basın Konseyi'nden Erdoğan’a 'FOX TV' tepkisi271 izlenme
Bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağı belli oldu2275 izlenme
Karabük'te son 48 saatte pozitif vakada rekor artış yaşandı7427 izlenme