Yeni parti hazırlıklarında artık sona gelen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekibine, diplomasiden ilk katılım Viyana’dan geldi. Türkiye’nin Avusturya Büyükelçisi Ümit Yardım emekliliğini istedi.
Bu ayın sonuna kadar partisini kurması beklenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu hazırlıklarda son aşamaya geldi.
Birkaç hafta içinde İçişleri Bakanlığı’na dilekçe vererek yeni partiyi resmen kurmaya hazırlanan Davutoğlu ekibi Ankara’da genel merkez ve İstanbul’da il başkanlığı binalarını tuttu.
Hazırlıklar sürerken, partiye katılımlar da devam ediyor. Son katılım diplomasiden geldi. Türkiye’nin Avusturya Büyükelçisi Ümit Yardım emekliye ayrıldı. Yardım’ın Davutoğlu’nun partisinde dış politika ekibine dahil olması bekleniyor.
Tarafsız Haber Ajansı'nın haberine göre, 58 yaşında olan Yardım, Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde Moskova Büyükelçiliği görevini yürütüyordu. 2016’dan sonra Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına getirilen Yardım bu yıl Viyana Büyükelçiliği görevine atanmıştı. Yardım 20102014 arasında da Tahran Büyükelçiliği yapmıştı.
Davutoğlu, son hazırlıklar için geçtiğimiz hafta sonunu kampta geçirdi. Ekipte yer alan bir kaynak parti kuruluşunun 2020’ye kalmasının söz konusu olmadığını söyledi. Teşkilat yapılanması tamamlanan yeni partide tüm illerde oluşturulan isim havuzlarından çalışmak isteyenlerle görüşmeler ve atamalar yapıldı.
İmamoğlu Bakan Kurum'a yanıt verdi1596 izlenme
Can Ataklı'dan 'cumhurbaşkanlığı' iddiası: Muhalefetin adayını açıklıyorum...9758 izlenme
Yerel seçimlerde aday gösterilmeyen eski başkanlar AKP'yi karıştırdı1020 izlenme
Suriyelilerin Arkasından da O Çıktı!10584 izlenme
İşte Berat Albayrak'ın yerine getirileceği konuşulan isim5450 izlenme
Ve beklenen oldu... AKP Gökçek'e bayrak açtı2713 izlenme
Soylu'nun koltuğu en büyük rakibine gidiyor3331 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan o söze yasak geldi.6967 izlenme