Auto-Created-3
25 Ağustos 2021 ( 111 izlenme )
Reklamlar

Bir konuşmada beş yanlış! İşte Erdoğan'ın gizleyemediği gerçekler...."

Derinleşen yoksulluk ve ekonomik kriz ülkenin en can yakıcı sorunu haline geldi.

Milyonlar, temel ihtiyaç maddelerini bile karşılamakta zorlanırken Saray yönetimi 2023 hayali kurmaya devam ediyor.

Halka anlatacak hikayesi kalmayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göstermeye çalıştığı ‘güçlü Türkiye’ illüzyonu kısa sürede yerle bir oldu.

Ülke her alanda savrulurken imajı kurtarmaya çalışan Erdoğan’ın çabaları da krize çare olmuyor. Kitleler, her fırsatta ekran karşısına geçen Erdoğan’ın sözlerine inanmıyor. Erdoğan’ın açıklamaları, açlıkla boğuşan milyonların gerçeğine çarpıyor.

BEŞ MADDEDE HALKIN GERÇEĞİ

Birgün'de yer alan habere göre; kötü gidişatın farkında olan Erdoğan panik halinde. Son bir buçuk ayda ikinci kez il başkanlarını topladı. Birçok konuya değinse de yine dişe dokunur hiçbir şey anlatmadı.

AKP kitlesinde bile heyecan yaratmayan konuşmaları da birbiriyle çelişen bir dizi iddiadan ibaret kaldı. Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan gerçekleri beş farklı konuda çarpıttı.

1 Merkez Bankası’nın kayıp 128 milyar dolar rezervinin akıbeti muhalefetin uzun süredir gündeminde. Erdoğan, bu yılın ilk günlerinden bu yana yaptığı her konuşmada farklı bir iddia ortaya attı. Kimi zaman salgın için kullanıldığını söyleyen Erdoğan bazen de Merkez Bankası’nda duruyor açıklaması yaptı. Erdoğan son konuşmasında Merkez Bankası rezervlerimiz şu an itibariyle 109 milyar dolar seviyesinde. Önümüzdeki günlerde 115 milyar dolar seviyesine çıkacak” diye konuştu.

2 Erdoğan, Türkiye’nin yıllık ortalama büyüme oranını yüzde 1’in altından alarak yüzde 5,1 seviyesine getirdiklerini iddia etti. Ancak Cumhuriyet tarihinin ortalaması yaklaşık zaten yüzde 5 civarındaydı.

3 Erdoğan, istihdamda 19 yılda 9 milyon artış yaşandığını iddia etti. 2002’de nüfus 48 milyon, istihdamdaki kişi sayısı 21 milyon 300 bin olarak kaydedildi. Son gerçekleşen temmuz ayı verilerine göre ise çalışabilir nüfus 61,5 milyon ve istihdamdaki kişi sayısı ise 28,5 milyon olarak belirlendi. Söz konusu dönemde istihdamdaki kişi sayısı 7 milyon 200 bin kişi arttı. Erdoğan’ın 9 milyon istihdam sayısı aslında, işgücüne katılan insan sayısındaki artışı ifade ediyor. 2002’de 23 milyon 818 bin olan işgücüne katılan kişi sayısı, yine verilere göre 9 milyon 295 bin kişi artarak 33 milyon 113 bine ulaştı.

4 Son memur zammına da değinen Erdoğan, en düşük memur maaşının 4 bin 348 liradan 5 bin 700 liraya yükseldiğini belirtti. 2022 yılı için yüzde 5 artı 7’lik zam yapılacak. 2023 yılı içinse yüzde 6 artı 8 zam yapılacağı düşünülürse Erdoğan’ın açıkladığı 5 bin 700 lira, 2023 yılı için belirlenen miktar.

5 Erdoğan’ın açıklamalarında dikkat çeken bir başka nokta ise cari açık oldu. Erdoğan, en büyük sıkıntısı olan cari açığı 2019 yılında cari dengeyi fazlaya dönüştürmeyi başarmıştık. İnşallah yakında yeniden aynı tabloyu göreceğiz dese de Türkiye her zaman cari açık vererek büyüyen bir ülke oldu.

DOĞALGAZ 'MÜJDESİNİ' HATIRLATTI

“Savunma sanayi projelerimizin bütçesi 75 milyar dolar dolara ulaştı” diyen Erdoğan ayrıca şu ifadeleri kullandı: “Sanayi ve teknolojide organize sanayi bölge sayısını 325'e çıkardık. 79 teknopark kurduk. Milli uzay programımızı belirledik. 2023 yılında kendi otomobilimizi yollarda göreceğiz.

Enerjide toplam kurulu gücümüzü 98 bin 162 megavata yükselttik. TANAP'ı ve Türk Akımı'nı tamamladık. KaradenizSakarya havzasında Tuna1 kuyusunda 405 milyar metreküp toplam 540 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfettik.”

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Özel: Erdoğan ilk kez başkanlık sisteminin yürümediğini söyledi Seçim kanununun detayları: İttifak barajı aşmışsa, ittifakı oluşturan partiler barajı aşmış sayılacak Erdoğan'a 14 yıl daha cumhurbaşkanlığı yapabilme imkanı. İşte Saray'ın Afganistan için yeni planı