Gelecek Partisi Genel Başkanı, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara’da düzenlediği basın toplantısında partisinin yönetim kadrosunda yer alan isimleri açıkladı.
Davutoğlu’nun partisinin yöneticileri şöyle;
PARTİ BAŞKANLIK KURULU
1. Siyasi İşler Başkanı ve Parti Sözcüsü: Selim Temurci
2. Teşkilat Başkanı: Nedim Yamalı
3. Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı: Ayhan Sefer Üstün
4. Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı: Selçuk Özdağ
5. Politika İzleme Kurulu Koordinatörü: Feridun Bilgin
6. Yerel Yönetimler ve Şehircilik Başkanı: Doğan Demir
7. İletişim Başkanı: Neslihan Çevik
8. Dış İlişkiler Başkanı: Ümit Yardım
9. Sosyal Politikalar Başkanı: Feramuz Üstün
10.Araştırma, Geliştirme ve Bilişim Başkanı: Etyen Mahçupyan
11.İnsan Hakları Başkanı: Vahdettin İnce
12.Parti İçi Eğitim Başkanı: Mehmet Ali Pulcu
13. Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı: Sema İlkin
14. Kadın Politikaları Başkanı: Habibe Çiftçioğlu Başer
15.Gençlik Politikaları Başkanı: Mustafa Gözel
16. İdari ve Mali İşler Başkanı: Abdullah Başçı
17. Genel Sekreter: Şenol Gürşan
POLİTİKA İZLEME KURULU
1. Adalet Politikaları Başkanlığı: Ali Aydın
2. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Politikaları Başkanlığı: Selen Yıldız Öztürk
3. Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkanlığı: Cesim Gökçe
4. Dış Politika Başkanlığı: Kani Torun
5. Enerji ve Tabii Kaynaklar Politikaları Başkanlığı: Mehmet Fatih Arslan
6. Gençlik ve Spor Politikaları Başkanlığı: Cuma İçten
7. Hazine ve Maliye Politikaları Başkanlığı: Serkan Özcan
8. İçişleri Politikaları Başkanlığı: İzzettin Küçük
9. Kültür ve Turizm Politikaları Başkanlığı: Yeşim Karadağ
10. Eğitim Politikaları Başkanlığı: Yusuf Ziya Özcan
11. Savunma Politikaları Başkanlığı: Salih Aynural
12. Sağlık Politikaları Başkanlığı: Serpil Bulut
13. Sanayi ve Teknoloji Politikaları Başkanlığı: Mehmet Nuri Görenoğlu
14. Tarım ve Orman Politikaları Başkanlığı: Ali Akmaz
15. Ticaret Politikaları Başkanlığı: Mustafa Mente
16. Ulaştırma ve Altyapı Politikaları Başkanlığı: Mustafa Öztürk
“LİBYA İLE YAPILAN ANLAŞMA DOĞRUDUR”
A Takımını tanıtan Davutoğlu, gündeme ilişkin yorumlarda da bulundu.
Libya ile Türkiye arasında yapılan anlaşmaya değinen Davutoğlu, şunları söyledi:
"Politika İzleme Kurulu önümüzdeki hafta Kanal İstanbul ve kapsamlı bir ekonomik tahlil raporu ile 2019 yılının değerlendirmesi konularında raporlar açıklayacağız. Libya konusunda Doğu Akdeniz’de stratejik çalışmalar yapılırken bizler de görevdeydik. Doğu Akdeniz Türkiye’nin en önemli hayat alanıdır. Stratejik açıdan ihmal edilmemesi gereken, çıkarlarımızın olduğu, gelecekte ülkemizin güvenliği ilgilendiren sadece askeri güvenliğini değil enerji güvenliğini de ilgilendiren bir karar.
Dolayısıyla Libya ile yapılan anlaşma doğrudur. Türkiye, Akdeniz’in en uzun kıyısına sahiptir. Akdeniz ile ilgili hiçbir gelişmenin dışında kalamaz. Doğu Akdeniz’de özellikle Mısır’la ilişkilerimizin iyi olduğu 2012 yılında Türkiye MısırLibya arasında Doğu Akdeniz bağlamında bir mutabakat sağlanmak üzereydi. Ancak Mısır’da gerçekleşen darbe sonrasında Türkiye ve Mısır arasındaki ilişki kötüleşince maalesef yapılamadı.
Şimdi Türkiye ve Libya yapılan anlaşma bir koridor olarak Türkiye’nin ana kıta ülkesi olarak son derece önemlidir ve doğru bir adımdır. Burada dikkat edilmesi gereken husus Libya’nın uluslararası alanda tanınmış hükümeti ile çalışmalar yürütülürken Libya’da da bir iç savaş sürüyor. İç savaşın seyrinin doğru takip edip Türkiye’yi bu iç savaşta ileride telafisi mümkün olmayacak askeri risklerin içine girmeksizin bu çalışmaların yürütülmesi lazım. Türkiye soğukkanlı bir şekilde soruna yaklaşmalı. Atılacak askeri adımlar dikkatle atılmalı."
KANAL İSTANBUL ÇIKIŞI
Davutoğlu, "Montrö ve Kanal İstanbul ile ilgili kapsamlı bir raporu haftaya sizinle paylaşacağız. Kanal İstanbul gündeme geldiğinde Dışişleri Bakanı olarak Montrö’de doğurabileceği sıkıntıları devlet içi istişarelerde dikkat çekmiştik. Başbakanlığımız döneminde de Kanal İstanbul’la ilgili kanaatlerimizi özellikle ilgili kurumlarla stratejik çerçeve gerçekleştirdik. Burada ekolojik olarak çok ciddi sorunlar söz konusu. Diplomatik olarak Montrö’nün Türkiye’nin en önemli anlaşmalarından ve kazanımlarından biri olduğu göz önüne alınmalıdır. Bu kazanımlara halel getirecek herhangi bir uygulamadan kaçınılmalıdır. Ekolojik fizibilite raporları dikkatle incelenmeli, Marmara Denizi’nin ekolojik özellikleri ve su havzaları tekrar gözden geçirilmeli. Başbakanlık görevindeyken aldığım raporlardan tatmin olmadığım için birçok alanda fizibilite yapılması konusunda talimat verdim. Çok ciddi kaygılarımız söz konusuydu" ifadesini kullandı.
“KANAL İSTANBUL İLE KAYGILARIMI İLETTİM BU PROJEDEN VAZGEÇİLMESİ KONUSUNDAKİ GÖRÜŞLERİMİ AKTARMIŞTIM”
Davutoğlu, "Hepimizin üzerinde durması gereken şu, insanlık tarihinde en zor korunan alan adalardır. Kanal İstanbul projesinin hayata geçmesi halinde ada oluşacak. O zamanki Genelkurmay Başkanı’na böyle bir adanın nasıl savunulması gerektiği konusunda çalışma yapması için talimat vermiştim. Bu köprülerin çökmesi durumda ana İstanbul’un nasıl korunacağı konusunda talimat vermiştim. Bu proje siyasi kutuplaşmaların dışında teknik, ekolojik olarak konunun uzmanları tarafından tartışılmalı. Bu konunun salt siyasi gündem olması konusunda tartışılarak bu bağlamda gelecek nesillere bırakacağı İstanbul konuşulmalı. Ben bütün bu konuları sayın Cumhurbaşkanı’na Ocak 2018’de aktardım. Kanal İstanbul ile kaygılarımı ilettim, bu projeden vazgeçilmesi konusundaki görüşlerimi aktarmıştım" dedi.