"İktidara zarar verecekse haksızlık ve yanlışlardan şikayetle doğruları söylemek caizdir diyemem" fetvasıyla hatırlanan Yeni Şafak Yazarı olan ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘fetvacısı’ olarak bilinen Hayrettin Karaman'ın tartışma yaratacak bir yorumu daha ortaya çıktı.
Hayrettin Karaman'ın kendisine ait sitesinde, gelen sorulara verdiği bir yanıtta "Alevilere ait olup İslam ile bağdaşması mümkün olmayan inançları ve uygulamaları muhafaza ediyorsa o genç ile sünni bir kız evlenemez'' dediği görüldü.
İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık konuyla ilgili twitter hesabından açıklamada bulundu.
İşte Eliaçık'ın paylaşımı;
"Kur'an'da yasak olan evlilikler;
1 12 çeşit akraba evliliği
2 Çocuk yaştakiyle evlilik
3 Evli olanla evlilik
4 Aldatan/sadakatsiz ile evlilik
5 İşgal güçleriyle evlilik
Bunların dışında inanç, din, mezhep, ulus farkı evliliğe engel değildir."

Prof. Dr. Hayrettin Karaman’ın Erdoğan'a ve iktidara yönelik eleştirilere karşı 2019 yerel seçimleri öncesi çıkardığı “Bu iktidardan pek çok beklentiniz gerçekleşti, camiayı hayretle izliyorum, bak demedi demeyin, sonra Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olursunuz, iktidara zarar verecekse haksızlık ve yanlışlardan şikayetle doğruları söylemek caizdir diyemem.” fetvasıtyla çok konuşulmuştu.
AKP'de Erdoğan'a Rakip Çıktı!28461 izlenme
Erdoğan'ın müzik yasağına tepki gösteren hemşire gözaltına alındı104 izlenme
Türk Patent'e başvuruldu: İşte yeni partinin adı17244 izlenme
Ahmet Hakan'dan iktidara: Yetkililer bu cümleyi kuruyor, artık vazgeçilmeli63 izlenme
Sinemada yeni dönem yarın başlıyor258 izlenme
AKP'li Zeybekçi: İçkili mekanları tartışmak yobazlıktır1047 izlenme
Dinçer Sümer hayatını kaybetti20813 izlenme
İşte Berat Albayrak'ın Yeni İşi!2076 izlenme