Bir dönem AKP hükümetinde Adalet Bakanlığı görevini üstlenen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, Karar TV'de katıldığı yayında eski partisine eleştiriler yöneltti.
AKP'den ayrılanların içinde olduğu siyaset kurumlarıyla ilgili açıkça baskı altına alınmaya çalışıldığını' ileri süren Ergin, "Üyelikten ayrılanları tek tek arayıp 'Senin için hayırlı olmayabilir' şeklinde konuşanlar oluyor. 'Tekrar gel' diye aranıyor üyeler" ifadesini kullandı.
Ergin, AKP'nin ilk yıllarına da değindiği eleştirilerinde "O gün çetelerle, mafyayla mücadele için yola çıkmış bir hükümet varken, bugün onların taşeronlarıyla iş tutabilen, taşeronluk hizmeti bağlantıları oluşturabilen bir yapı olduğu iddiası var" ifadesine yer verdi.
"O günle bugün arasında köprülerin altından hakikaten çok sular aktı" görüşünü dile getiren Ergin, şunları kaydetti:
"Açın bakın mesela o gün AK Parti'nin programını, yazılı olan ilkelerin önemli bir kısmının altına bugün de imza konabilecek şeyler var. Ama uygulamaya geçtiğinizde 180 derece tersi bir noktaya geliyorsunuz. Problem orada zaten. AK Parti dediğiniz yapı, 2002 ve sonrasındaki parti değil artık."
Fatih Portakal ilk kez canlı yayında açıkladı341 izlenme
Anjiyo sonrası testi pozitif çıktı! Ziyarete gelen 47 kişi karantinada131 izlenme
AKP'nin 'sarsılmaz' kalesi çatırdıyor: 'AKP benim için bitmiştir!'105 izlenme
Elif Çakır, AKP'li ismi hedef aldı: Bunları gören kim dindar olmak ister?1036 izlenme
İşte AKP'nin muhalif belediyeleri çalıştırmamak için hazırladığı yerel yönetim taslağı232 izlenme
Peker'in 15 Temmuz iddiaları sonrası dönemin AKP İstanbul İl Başkanı'ndan açıklama!86 izlenme
Yılmaz Özdil: Toplumu geyik sürüsüne çevirenleri bir kez daha uyarıyorum2481 izlenme
Erdoğan ailesi bölündü... KADEM'den ilk açıklama4102 izlenme