Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin bazı yerlerde iptal edilmesi halinde, yenileme seçimlerinin 2 Haziran Pazar günü yapılmasına karar verdi.
YSK’nin Resmi Gazete’de yayımlanan kararında, 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetler Seçimi Hakkında Kanun gereği, bir seçim çevresindeki seçimin, seçim işlemleri sebebiyle iptaline karar verildiği takdirde, o seçim çevresinde yeniden seçim yapılacağı, bunun da 2019 yılının haziran ayının ilk pazar günü olması gerektiği belirtildi.
Kararda bu nedenle, “31 Mart 2019 günü seçimi yapılamamış belediye seçimleri, muhtar ve ihtiyar meclisi/heyeti üyeliği seçimleri ile 1 Ocak 2019’dan bu yana oluşan mahalli idare birimlerinden olan köylerin muhtar ve ihtiyar meclisi üyeliği seçimleri”nin 2 Haziran Pazar günü yapılmasının gerektiği kaydedildi.
İmamoğlu’na kızanlar kimler?7955 izlenme
Can Dündar'dan Erdoğan'a: Ülkeyi canlı yayında batırabileceği...92 izlenme
Erdoğan'ın avukatlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuru74 izlenme
Ünlü iş adamı gözaltında6487 izlenme
Kemal Özkiraz, AKP ve MHP'ye sandıktan çıkacak kötü haberi verdi1013 izlenme
Açık havada maskesini çıkaranlara kötü haber208 izlenme
Cumhurbaşkanlığı anketinde vatandaşa soruldu: Erdoğan mı, Mansur Yavaş mı?12261 izlenme
Mehmet Öz'den Korona Önlem Listesi!3007 izlenme